U Mašinskoj školi „Pančevo“ profesori i učenici, u prisustvu brojnih gostiju, obeležili su 72 godine postojanja ove obrazovne ustanove.

Dan škole obeležen je prigodnim sportskim aktivnostima i predstavljanjem značajnih ostvarenja učenika ove škole.

Ove godine Grad Pančevo obezbedio je više od dva miliona dinara za adaptaciju prostora koji je pretvoren u medijateku. Radovi su završeni krajem leta i od 1. septembra učenici mogu da koriste učionicu veličine 145 kvadrata koja ima široku namenu takozvanu medijateku.

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da je rekonstrukcija prostora u medijateku obavljena na zahtev direktora škole.

- Obavljena je rekonstrukcija elektroinstalacije, rekonstruisan je pod i obavljeni su molerski radovi. Napravljene su dve funkcionalne celine sa segmentiranim vratima, a ukoliko se ukaže potreba vrata mogu da se otvore i da se dobije jedna velika funkcionalna celina, rekla je ona.

Nefunkcionalni i ruiniran prostor postao je jedna velika učionica koja ima široku namenu. Nenad Dojčinović, direktor škole istakao je da su uređenjem medijateke učenici dobili savremenu učionicu.

- Praktično može da se koristi za razne kongrese, sastanke, javne skupove kako za potrebe škole tako i za potrebe Grada. U našoj školi su svi smerovi popularni: bravar, zavarivač, mehaničar motornog vozila, tehničar drumskog saobraćaja. Mi smo mašinsko-saobraćajna škola. Tehničar mehatronike zadire i u područje elektrotehnike i elektronike, objasnio je direktor Dojčinović.

Učenici koji završe Mašinsku školu mogu da nastave i studije. Oni koji ipak odluče da ne nastave dalje školovanje, imaće zanat u rukama i zahvaljujući dualnom obrazovanju koje se sprovodi u ovoj školi i sticanju prakse lako dođu do zaposlenja.

Mašinsku školu Pančevo trenutno pohađa blizu 900 đaka, a svake godine vlada veliko interesovanje za upis na sve obrazovne profile koji u ovoj srednjoj školi postoje.