U subotu 27. oktobra 2018. godine sa početkom u 10.30 časova Pančevo će biti domaćin vrhunskim atletičarima iz cele Srbije.

Atletski Save Srbije je još početkom godine dodelio  organizaciju "Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije u krosu" i "Prvenstva Srbije u krosu za veterane" atletskom klubu "Panonija" iz našeg grada a sve uz podršku Sportskog Saveza Pančeva i grada Pančeva koji su organizatori ovog velikog takmičenja.

Ovo takmičenje je ujedno i izborno za reprezentaciju Srbije u atletici a nastup će takođe imati i svi koji žele dalje da se plasiraju na Balkansko i Evropsko prvenstvo u krosu. Ova velika manifestacija će se održati u naselju Kotež 2, na poljanama pored robne kuće "Simpo" gde će na centralnoj poljani biti postavljena i bina sa led ekranom a voditelj programa će biti Radoslav Rale SImić sa RTS-a. Pozor trakama u širini 5m će biti obeležena trasa trke u dužini od 1000m a biće postavljene i startna i ciljna kapija.

Pančevo će predstavljati AK "Panonija", AK "Dinamo" i AK "Tamiš" a sva tri kluba imaju vrhunske takmičare u krosu. Ekipu kluba domaćina predvodi takođe u atletskim krugovima cenjeni trener Saša Stojilović rekorder na 800m sa jednim od 3 najbolja rezultata u toj disciplini na prostorima Ex-YU a kao rekorder Vojvodine 32 godine niko nije nadmašio njegov rezultat. Cilj organizacije ovog takmičenja je promocija atletika i zdravog načina života dece i odraaslih kao i stvaranje uslova  za izgradnju atlstske staze u Pančevu za čime je velika poterba ne samo atletskih već i drugih klubova.

Na krosu će se pojaviti atletičari iz cele Srbije a biće održano 18 trka u svim kategorijama počevši od mlađih pionira, juniora, seniora, vetarana i na samom kraju 4 trke atletskih školica. Kao najveća zvezda takmičenja pojaviće se atletičar Novog Pazara Elzan Bibić kao juniorski prvak Srbije na 1500m sa 3,37 i  na 5000m sa 13,44 dok je on trenutno najbolju evropski atletičar na dužini od 300m sa rezultatom 7,51.

Pored njega tu će biti i mnoga poznata imena atletičara od pionirske do seniorske kategorije. Na samom takmičenju će se kao uvaženi gosti pojaviti Slobodan Popović, savezni selektor reprezentacije, Edin Zuković, selektor juniorske i seniorske selekcije, Dragan Zdravković i Vera Nikolić, bivši evropski šampioni, Đani Kovač, bivši  olimpijac, Nenad Milinkov,predsednik Atletskog Saveza Vojvodine, Ferenc Kamasi, predsednik AK Vojvodina,  Aleksandra Rus Gligić, predsednik Atletskog saveza Beograda, Zvonko Lozaničić, predsednik AK Surčin, Dragutin Topić, šampion u skoku u vis, Dragan Živtić, direktor AK PArtizan, itd..