U subotu, 27. oktobra, u Pančevu je održano svetsko takmičenje u fitnesu, bodi fitnesu i bodibildingu "WORLD GOLDEN CUP" na kojem je učestvovalo preko 120 takmičara iz 9 zemalja i Srbije, u organizaciji FLEX fitness kluba Pančevo i IFBB federacije.

Takmičenje je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Predrag Živković.

Takmičari su se nadmetali u 8 ženskih i 14 muških kategorija. Apsolutni pobednik, pobednik svih kategorija, je Ivan Đorđević iz Niša, koji je osvojio 50 kg visoko kvalitetnog proteina "Kings protein Whey 100%", besplatno letovanje u Grčkoj, duple zlatne medalje i najveći pehar prvenstva.

- Izuzetno smo zadovoljni odzivom takmičara koji su došli iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovačke i Tajlanda. Pored njih, učešće su uzeli i takmičari iz više gradova iz Srbije. Takmičenje su sudili internacionalne sudije, menjajući se na po pet kategorija. Takmičari bili zadovoljni fer i korektnim suđenjem, dobrim prijemom domaćina i čitavom ekipom koja je organizovala ovaj svetski spektakl u predhodnih šest meseci. U kategoriji žena imali smo po prvi put takmičarku sa Tajlanda, koja je osvojila prvo mesto u kategoriji "Žene fitnes +35". Proteklog vikenda grad Pančevo je bio svetla tačka na Planeti u fitnesu, sportu koji je podloga za sve vrste rekreacija, tako da smo predstavili naš grad u najboljem svetlu. Društvene mreže su tog dana bukvalo gorele, rekao je Milan Kostić, predsednik FLEX fitness kluba i organizator takmičenja.


(Vladimir Petković, FLEX fitness klub prvi s leva)

Na takmičenju su učestovala naša dva sugrađanina Vladimir Petković i Aleksandar Vokoun.

- Izuzetno sam zadovoljan uspehom Vladmira Petkovića, koji je osvojio srebrnu medalju u bodibilding kategoriji do 70 kilograma. Aleksandar Vokoun se okitio bronzanom medaljom u kategoriji "Men physic", istakao je Kostić.


(Aleksandar Vokoun, FLEX fitness klub, desno)

Ovogodišnje takmičenje se poklopilo sa dvadesetogodišnjicom postojanja FLEX fitnes kluba koji je počeo sa radom 1998 godine.


(Apsolutni pobednik, Ivan Đorđević)

- Veoma poštuijem što je i ovog puta pokrovitelj manifestacije Grad Pančevo. Pozdravljam izuzetne napore vodećih ljudi iz Turističke organizacije Pančevo i zahvaljujem sponzorima na vrednim nagradama: Turisitico.st je obezbedio deset dana letovanja u Grčkoj za sve prvoplasirane u kategorijama, "Kings Whey protein" je obezbedio 250 kilograma proteina, kompaniji "Golden Rose" koja je obezbedila za sve ženske kategorije bogate kozmetičke pakete, kompaniji "DavArt" i salonu nameštaja "Home Art". Zahvalujem se i medijima na podršci RTV Pančevo, RTV, Radio Bus, Epančevo, Evršac, Pančevo Moj kraj, Južnibanat a posebno portalu Pančevo Online koji je ove godine direktno prenosio naše takmičenje.  Zahvaljujem se i svima onima koji su svojim zalaganjem pomogli u realizaciji ovog svetskog spektakla, zaključio je Kostić.


(Kristina Mikulandra, Tajland, kategorija bikini fitnes +35, zlatna medalja)