U prostorijama Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” u Pančevu 3. novembra je po 17. put održano novembarsko takmičenje u rešavanju šahovskih problema.

Od ove godine, u znak sećanja na našeg nedavno preminulog internacionalnog majstora šaha i dugogodišnjeg pokrovitelja, nadmetanje u Pančevu nosi naziv Memorijal “Pavle Orlov”.

Već po tradiciji sudio je majstor problemskog šaha Zoran Sibinović, a rezultati su se bodovali za peto, pretposlednje kolo Lige rešavača Srbije za 2018. godinu. 

Za pobednike su bile obezbeđene diplome i vredne umetničke slike. 

Mladi Pančevac Ilija Serafimović je u konkurenciji naših najboljih rešavača dostojno branio boje svog grada i zauzeo treće mesto, odmah iza dvojice reprezentativaca, velemajstora. Posebnu vrednost ovom rezultatu daje činjenica da je mladi Serafimović zadržao vođstvo u generalnom plasmanu i već sada obezbedio jednu od medalja. 

Sredinom decembra u Beogradu će se održati poslednje 6. kolo koje će doneti konačan rasplet i odgovor da li će Ilija Serafimović biti prvi junior koji je postao ukupni pobednik Lige rešavača šahovskih problema Srbije.